Choď na obsah Choď na menu
 


Všeobecné zásady zdravého stravovania

24. 3. 2011

1. Jedzte pestrú stravu, zaručíte tým dostatočný a vyvážený príjem všetkých potrebných živín.

2. Udržujete si optimálnu telesnú hmotnosť a to primeraným množstvom potravy a pohybom.

3. Vyberajte si potraviny s nízkym obsahom tuku, hlavne živočíšneho.

4. Obmedzte spotrebu tučného mäsa a údenín.

5. Obmedzte spotrebu cukru. Skúste piť čaj a kávu bez cukru, obmedzte spotrebu sladkostí a sladených nápojov.

6. Konzumujte dostatočné množstvo ovocia, zeleniny a potravín pripravených z celozrnných obilnín.

7. Obmedzte príjem kuchynskej soli. Slanú chuť nadraďte rôznymi koreniami.

8. Prijímajte dostatok tekutín – 2 – 2,5 litra denne si rozložte rovnomerne počas dňa.

9. Ak pijete alkoholické nápoje, pite s mierou. Denné množstvo by nemalo prekročiť 1 pivo alebo 2 dl vína, alebo 5 cl liehovín denne.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.